Ruuhkavuoret

”Mitä on kiire? Miksi mulla on kiire? Kuka mä olen, kun mä olen jatkuvasti vain juoksemassa varjoani kiinni? Onko musta tullut itse Kiire? Miksi nuorempana kiire tuntui mukavammalta kuin nykyään? Oliko mulla silloin kiire vai ainoastaan paljon kivaa tekemistä?

Miksi mä olen jättänyt menneisyydessäni tekemättä asioita joita olin suunnitellut tekeväni tähän elämänvaiheeseen mennessä? Nyt mun päälleni on kasautunut sellainen kasa mun omia toiveitani, että mun suurista unelmistani on tullutkin velvollisuuksia, jotka mun on pakko saada vauhtiin nyt heti, tai mun koko elämäni suurin ydin kaatuu. Ja jos se kaatuu, kuka mä sitten olen?”

Naisen ja ääniefektilaitteen dialoginen musiikkiteatterimonologi ensiesitettiin Kajaanin Runoviikon lyhytteatterifestivaalilla heinäkuussa 2015, missä se sai erittäin hyvän, koskettuneen ja kiinnostuneen vastaanoton. Teoksessa näyttelijä-laulaja, ääni, toistuvuus, rauha ja kaaos punoutuvat kudokseksi, josta muotoutuu ihmisen psyykettä ja omaa aikaamme tutkiva kuva kolmekymppisestä aikuisesta naisesta.

Traileri tulossa lähiaikoina.