MUUSIKKO

Kerrostalo, Lahden AMK 2012
Kerrostalo – taiteellinen päättötyö, Lahden AMK 2012

Musiikki on toinen ihoni, sillä se on ollut läsnä elämässäni vauvasta asti. Musiikista tuli minulle ammatti, sillä en pysty elämään ilman sitä.

Pääinstrumenttini on laulu, ja hallitsen niin pop/jazz- kuin klassisenkin laulun. Lisäksi soitan selloa, jota opiskelin aikanaan 12 vuotta. Sävellän ja sovitan, ja etsin uusia tapoja käyttää rytmiä, sointivärejä, harmonioita ja melodiaa. Sovitusta tehdessäni haluan yleensä tuntea kokoonpanon, joka sovitustani esittää, jotta tiedän minkälainen sointiväri kokoonpanolla on ja miten sitä voi hyödyntää.

Muusikkona minulle on tärkeää musiikin välittämä tunnelma. Musiikissa kuuntelen aina ensimmäisenä kokonaisvaikutelmaa: onko siinä tarpeeksi heittäytymistä, tarpeeksi aitoutta, tarpeeksi jännitteitä. Vasta sen jälkeen tulevat mahdolliset sanat ja musiikilliset yksityiskohdat.
Erityisen rakkaita tyylilajeja minulle ovat tarinallinen teatterilaulu, jazz-vaikutteinen musiikki sekä erilaiset yllättävät sovitukset. Pitkän kuoro- ja lauluyhtyetaustani ansiosta rakastan myös ensemblelaulua, jossa olen äärimmäisen tarkka, ja jota pääsen toteuttamaan usein musiikkiteatteritöissä ja Disney On Ice -kuorojen vuosittaisissa äänityksissä.

Muusikkouden ansiosta hahmotan myös muita taiteita – etenkin kuvaa ja teatteritaidetta – musiikin ilmiöiden kautta.

 

Musikaalipotpuri – live marraskuu 2015

Astonishing (musikaalista Little Women), Climbing Uphill (musikaalista The Last 5 Years), The Phantom Of The Opera (musikaalista The Phantom Of The Opera, Phantom: Heikki Mäkäräinen)

Your Daddy’s Son (musikaalista Ragtime)

The Girl In 14 G

 

Hilja A. : Mä haluan sut (sello, taustalaulu, sello- ja kuorosovitukset), syksy 2014.